چگونه اعاده دادرسی حقوقی انجام دهیم؟

اعاده دادرسی یکی از انواع اعتراض به احکام می‌باشد. زمانی که حکمی  از مرجع حقوقی صادر می‌شود و قطعیت می‌یابد  این حکم باید اجرا شود. چراکه ، امکان دارد  استیفا حقوق افراد یا دولت بستگی به اجرای رای داشته باشد. در دادرسی ، اصلی وجود دارد  تحت عنوان اجرایی شدن رای . مطابق این اصل نباید هر رایی که صادر می‌شود به عناوین مختلف جلوی اجرای آن را گرفت. به همین علت است که اعاده دادرسی جزء طرق فوق العاده اعتراض به احکام است. طرق عادی مانند تجدید نظر خواهی یا فرجام خواهی می،باشند.

در بسیاری از آرا صادره از محاکم قابل اعمال هستند. در امور حقوقی اعاده دادرسی دوگونه می‌باشد، اعاده دادرسی عام و اعاده دادسی خاص یا اصطلاحاً اعمال ماده ی 477 قانون آیین دادرسی کیفری.

اعاده دادرسی حقوقی

1- عام

همان مصادیق ماده ی 426 قانون آیین دادرسی مدنی است. این طریق فقط نسبت به احکام اعمال می شود. مانند اینکه شخصی به موجب رای قطعی از مرجع حقوقی محکوم به پرداخت مالی شود و آن شخص خود را مدیون نمی دانسته است .

ماده ی 426 قانون آیین دادرسی مدنی در 6 بند جهات اعاده دادرسی حقوقی را بیان کرده است.

اگر شخصی مدعی است که هرکدام از آن 6 بند محقق شده است می‌بایست دادخواست اعاده دادرسی بدهد. در دادخواست تنظیمی حتما باید یکی از جهات این  6 بند قید شود. در غیر اینصورت دادخواست رد خواهد شد. به عنوان مثال : شخصی مدعی است که سند موضوع رای جعل شده است. باید در دادخواست این جهت را تصریح نماید.

2- خاص

اعاده دادرسی خاص یا از طریق رییس قوه قضاییه در مواردی است که شخص، رای صادره را خلاف بین شرع می داند و از رییس قوه قضاییه درخواست می‌کند مجدد پرونده وی بررسی گردد. اعاده دادرسی خاص نسبت به قرارهای صادره از مراجع هم قابل اعمال است و منحصر به احکام نمی باشد. اعاده دادرسی به عنوان آخرین راه برای شخص می‌باشد که بتواند حقانیت خود را ثابت کند. به همین دلیل است که بسیار با اهمیت است . باید توسط افراد متخصص مانند وکلای دادگستری صورت پذیرد.

3-دادخواست اعاده دادرسی را به کدام مرجع تقدیم کنیم؟

برای تقدیم دادخواست اعاده دادرسی عام، اول باید مشخص شود حکم از کدام مرجع صادره شده است. و در کدام مرجع قطعی شده است. اگر حکم از مرجع بدوی صادره شده باشد و در همان مرجع قطعی شده باشد دادخواست اعاده دادرسی باید به این مرجع تقدیم شود. اما اگر رای صادره در مرجع تجدیدنظر قطعی شود اعاده دادرسی باید به این مرجع تقدیم شود. در اعاده دادرسی خاص نیازی به تقدیم دادخواست نیست. بلکه باید جهات و دلایل خود را بنویسیم و در قالب یک لایحه خطاب به رییس قوه قضاییه به رییس دادگستری تقدیم کنیم.  اگر او تشخیص داد که موضع پرونده از موارد اعاده دادرسی است آن را به دفتر رییس قوه‌ی قضاییه ارسال می‌نماید. در صورتی که رییس قوه قضاییه رای را خلاف بین شرع تشخیص دهد آن را به یکی از شعب دیوان عالی ارسال می‌کند که رای مقتضی صادر نماید.

معرفی بهترین وکلا در شهر مشهد با دادپویه:
وکیل متخصص عفو و درخواست در مشهد – وکیل دعاوی خانواده در مشهد – وکیل دعاوی ملکی و قراردادها– وکیل دعاوی تجاری در مشهد – وکیل در مشهد  – مشاوره حقوقی -وکیل – وکیل مشهد – وکیل خوب در مشهد – بهترین وکیل مشهد – وکیل دعاوی کیفری در مشهد – شماره وکیل مشهد

معرفی بهترین وکیل در امور حقوقی و قضایی مشهد با دادپویه :

تلفن تماس : 09151252710

آدرس ایمیل : info@dadpuyeh.com

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *