ضبط صدای اشخاص درمکالمات تاچه میزانی جنبه‌ی اثباتی دارد؟

ضبط مکالمات تلفن همراه تاچه میزانی دارای حجیت می‌باشد؟

در حال حاضر قریب به اتفاق گوشی‌های تلفن همراه که توسط افراد در سطح جامعه مورد استفاده قرار می‌گیرند دارای فناوری هست که بتوان صدای مخاطب را توسط آن ضبط نمود. ممکن است در زمان صحبت از طرق تلفن همراه با مخاطب الفاظ و عباراتی رد و بدل شود که بعداً بتوان به عنوان دلیل از آن برعلیه مخاطب استفاده نمود. در این نوشته سعی برآن شده که ارزش اثباتی صدای ضبط شده را با تطبیق بر قوانین و مقررات مورد بررسی قرار داد که صدای ضبط شده تا چه میزانی دارای حجیت می‌باشد و آیا دلیل بر اثبات وقوع امری هست یا خیر؟

مطابق با اسناد حقوق بشری حریم خصوصی هر شخصی محترم است و هیچکس نمی تواند به این حریم تعرض کند.مطابق ماده‌ی 36 منشور حقوق شهروندی حق هر شهروند است که حریم خصوصی او حفظ شود.

ضبط صدای اشخاص - بهترین وکیل مشهد - وکیل خوب در مشهد - وکیل مشهد

 

و طبق ماده‌ی 37 همان منشور تفتیش ، گردآوری، پردازش ، بگارگیری و افشای نامه ها اعم از الکترونیکی و غیر الکترونیکی  ممنوع است مگر به موجب قانون. صدای ضبط شده شخص اطلاعاتی است که بدون اجازه و رضایت او در اختیار فردی که مجوز قانونی ندارد قرار گرفته است .

اصل مشروعیت تحصیل ادله نیز این اجازه را به اشخاص نمی‌دهد که در مقام اثبات حقوق خویش به ادله‌ای استناد کنند که به نحو غیر مشروع جمع آوری شده است ، چراکه اگر هر دلیلی را حتی ادله ای که از راه غیر مشروع تحصیل شده است قبول شود نظام ادله قانونی و دادرسی های کیفری و حقوقی برهم خواهد خورد.


معرفی وکیل خوب در مشهد با دادپویه:

وکیل متخصص عفو و درخواست در مشهد – وکیل دعاوی خانواده در مشهد – وکیل دعاوی ملکی و قراردادها – وکیل دعاوی تجاری در مشهد – وکیل قراردادهای بانکی در مشهدوکیل اعاده دادرسی در مشهد – وکیل در مشهد  – مشاوره حقوقی – وکیل – وکیل مشهد – وکیل خوب در مشهد – بهترین وکیل مشهد – شماره وکیل مشهد


ماده ی 150 قانون آیین دادرسی کیفری

به موجب ماده ی 150 قانون آیین دادرسی کیفری کنترل مخابراتی افراد ممنوع است مگر در مواردی که به امنیت داخلی و خارجی کشور مربوط باشدیا برای کشف جرایم موضوع بند های الف، ب، پ،ت ماده ی 302 این لازم باشد.

در اینصورت با موافقت رییس کل دادگستری استان و با تعیین مدت و دفعات کنترل اقدام می شود. بنابراین ملاحظه می گردد که کنترل مخابراتی اشخاص برای کشف جرایم مهم دارای چه شرایط خاص و ویژه‌ای است. بنابراین با توجه به اینکه اشخاص عادی نمی توانند این شرایط را مهیا نمایند دیگر کنترل و ضبط صدای اشخاص سالبه به انتفاع موضوع است.

در رویه قضایی برخی شعب به مفاد ماده‌ی 12 قانون تجارت الکترونیک استناد می‌کنند و ضبط صدای اشخاص را بدون اجازه ی او دارای حجیت قانونی می‌دانند اما باتوجه به اینکه قانون آیین دادرسی کیفری و منشور حقوق شهروندی بعد از قانون تجارت الکترونیک تصویب شده است و بصورت خاص در امور کیفری باید اجرا شود، بنابراین استناد به ماده ی 12 قانون تجارت الکترونیک برای جواز صبط صدای اشخاص صحیح به نظر نمی‌رسد.

 


معرفی بهترین وکیل در امور حقوقی و قضایی مشهد با دادپویه

تلفن تماس : 09151252710

آدرس ایمیل : info@dadpuyeh.com

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *