سند رسمی مالکیت

اگر به دنبال یک وکیل دادگستری خوب جهت تنظیم اسناد رسمی خود می باشید این مطلب را بخوانید.

تا قبل از سال 1310 هجری شمسی املاک و زمین ها مردم بصورت عادی و با کاغذ یا بصورت شفاهی بین مردم خرید و فروش می شد . در برهه‌هایی از زمان خرید و فروش املاک نزد حاکم اعلام میشد که حکومت آن را به رسمیت بشناسد. این شیوه ی خرید و فروش املاک دارای مشکلات متعددی بود. معمولاً حکومت بر آن نظارت کامل نداشت و ممکن بود بر سر مالکیت قطعه زمینی مشکلات متعدد برای طرفین معامله پیش بیاید و موجب بروز اختلاف های فراوان شود. رضا شاه پهلوی دستور تدوین قانونی را داد که تمام املاک و زمین هایی که در سطح کشور هستند ثبت شوند، و برای آنها سند رسمی تنظیم شود که مالک آن ها معلوم شود.

سند مالکیت

تصویب قانون ثبت

قانون ثبت اسناد املاک تصویب شد و قسمت عمده ی این قانون از قانون ثبت آلمان استخراج شده است.  که در نوع خود کم نظیر است . روش کار بدین شکل بود که هرکسی در زمینی تصرف داشت و یا نسبت به ملکی ادعای مالکیت داشت باید با داشتن مدارک مثبت مالکیت خویش به دولت  اعلام کند. درخواست ثبت ملک خود را به نام خود بنماید. از آن تاریخ به بعد دولت فقط کسی را مالک می داند که نام او در دفتر ثبت املاک ثبت شده باشد.  هر ادعایی هم برخلاف آن مسموع نیست.

دولت وقت برای تشویق مردم به ثبت ملک نماید مزایایی را برای آملاکی که ثبت شده است در نظر گرفت. تا مردم ترغیب به ثبت ملک شوند.  رفته رفته و علاوه بر قانون ثبت در قوانین دیگر نیز بطور پراکنده  از ثبت ملک توسط مردم حمایت شد.

آثار ثبت اسناد در اداره ی ثبت اسناد و املاک:

در این بخش می خواهیم گزیده ای از مزایای ثبت املاک و تنظیم سند مالکیت رسمی را در این خصوص  بیان نماییم.

اعتبار محتویات و مندرجات
  • تمام محتویات و مندرجات سند رسمی معتبر است.یعنی نمی توان محتویات و مندرجات ان را انکار کرد. شخصی نمی تواند اگر متن سند مالکیت رسمی علیه او مورد استناد قرار گرفت بگوید آن را قبول ندارد. مگر اینکه ادعای جعل کند و بتواند این ادعا را ثابت نماید.
  • اعتبار نسبت به شخص ثالث
  •  اسناد عادی یعنی اسنادی که در دفتر خانه تنظیم نشده اند نسبت به اشخاصی که آن را امضا کرده اند معتبر است. اسناد رسمی به حکم ماده ی 1217 قانون مدنی و ماده ی 72 قانون ثبت  مندرجات و محتویات آن در مقابل کسانی که آن را امضا نموده اند معتبر می باشد ، در مقابل اشخاص ثالث نیز معتبر است و باید نسبت به آن تمکین نمایند.
  • درخواست تامین خواسته بدون پرداخت خسارت
  • در دعاوی مدنی خواهان می تواند قبل از اینکه ادعای خود را در دادگاه ثابت نماید از دادگاه درخواست توقیف اموال دهد . برای اینکار دادگاه دستور توقیف مبلغی به عنوان  خسارت احتمالی که ممکن است به اموال خوانده وارد شود می دهد و باید به صندوق دادگستری سپرده شود. اگر مستند خواهان برای طرح دعوا سند رسمی باشد دیگر نیاز به پرداخت خسارت احتمالی نیست.  دادگاه باید به محض درخواست خواهان ، اموال خوانده را توقیف نماید.
  • درخواست صدور اجراییه
  • برخی اسناد رسمی که لازم اجرا نیز می باشند مانند سند رسمی عقد نکاح، علاوه براینکه خواهان می تواند مفاد ان را از طریق دادگستری به اجرا بگذارد می تواند با هزینه ای بسیار کمتر از اجرای ثبت نیز بتواند مفاد آن را به اجرا بگذارد.
  • یکی دیگر از مزایای تنظیم سند رسمی این است که داور نمی تواند برخلاف مندرجات و محتویات آن رای صادر نماید. صدور رای برخلاف سند رسمی توسط داور باطل و بلا اثر می باشد.

اسناد رسمی دارای مزایای بسیاری دیگری نیز می باشد . تنظیم آن توسط عموم افراد برای خرید و فروش های خود توصیه می شود.  در اینجا صرفاً به گوشه ای از آن ها اشاره کردیم .

تنظیم سند رسمی توسط وکیل خوب

این را هم باید گفت که در تنظیم اسناد رسمی باید بسیار دقت کرد. از یک وکیل دادگستری و وکیلی که در تنظیم اینگونه اسناد تبحر دارند استفاده کرد. نوشته های حقوقی هریک بار حقوقی زیادی دارند و باید در تنظیم آن دقت فراوان کرد. گروه وکلای دادپویه با مدیریت وکیل دادگستری آقای علی عباسی آمادگی این را دارد که در تنظیم اسناد رسمی به همشهریان خود مشاوره دهد تا بتوانند بهترین نتیجه را دریافت نمایند.


معرفی بهترین وکیل در مشهد با دادپویه:

آدرس : مشهد-بلوار سجاد

تلفن تماس : 09151252710

آدرس ایمیل : info@dadpuyeh.com

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *