اگر علاقهمند هستید مسیر اعاده دادرسی را بدانید با ما همراه شوید.
اعاده دادرسی یکی از طرق فوق العاده ی اعتراض به آرا میباشد. وقتی رایی از مرجع حقوقی یا کیفری صادر شد و قطعیت یافت این رای باید اجرا شود چراکه حسب مورد ممکن استیفا حقوق افراد یا دولت بستگی به اجرای رای داشته باشد. در حقوق دادرسی اصلی وجود دارد تحت عنوان اصل اجرایی شدن رای ، مطابق این اصل نباید هر رایی که صادر میشود به عناوین مختلف جلوی اجرای آن را گرفت و به همین دلیل است که اعاده دادرسی جزء طرق فوق العاده اعتراض به آرا است نه طرق عادی .
طرق عادی مانند تجدید نظر خواهی یا فرجام خواهی میباشند که در بسیاری از آرا صادره از محاکم قابل اعمال هستند. در امور کیفری اعاده دادرسی دوگونه میباشد، اعاده دادرسی عام و اعاده دادرسی خاص یا اصطلاحاً اعمال مادهی 477 قانون آیین دادرسی کیفری.
اعاده دادرسی عام همان مصادیق مادهی 474 قانون آیین دادرسی کیفری میباشد که فقط نسبت به احکام اعمال می شود مانند اینکه شخصی به مجازاتی محکوم شده است که اصلا آن عمل جرم نبوده است یا مجازات مورد حکم بیش از مجازات قانونی باشد. و اعاده دادرسی خاص یا اعاده دادرسی از طریق رییس قوه قضاییه در مواردی است که شخص، رای صادره را خلاف بین شرع میداند و از رییس قوه قضاییه درخواست میکند مجدد پرونده وی بررسی گردد . اعاده دادرسی خاص نسبت به قرارهای صادره از مراجع هم قابل اعمال است و منحصر به احکام نمیباشد.
اعاده دادرسی آخرین راه برای اثبات بیگناهی
اعاده دادرسی به عنوان آخرین راه برای شخص میباشد که بی گناهی خود را ثابت نماید و به همین دلیل است که از حساسیت بالایی برخوردار است و باید توسط افراد متخصص مانند وکلای دادگستری صورت پذیرد. درخواست اعاده دادرسی عام در امور کیفری به دیوان عالی کشور تقدیم میشود و باید در در خواست اعاده دادرسی جهات اعاده دادرسی قید شود در غیر اینصورت رد خواهد شد. دیوان عالی پس از اینکه بررسی کرد و عقیده بر تجویز اعاده دادرسی داشت رسیدگی مجدد را به دادگاه هم عرض صادره کننده رای قطعی ارجاع میدهد .
معرفی بهترین وکلا در شهر مشهد با دادپویه:
وکیل متخصص عفو و درخواست در مشهد – وکیل دعاوی خانواده در مشهد – وکیل دعاوی ملکی و قراردادها – وکیل دعاوی تجاری در مشهد – وکیل در مشهد – مشاوره حقوقی -وکیل – وکیل مشهد – وکیل خوب در مشهد – بهترین وکیل مشهد – وکیل دعاوی کیفری در مشهد – شماره وکیل مشهد –
اعاده دادرسی از طرق رییس قوه ی قضاییه
در اعاده دادرسی خاص یا اعاده دادرسی از طرق رییس قوهی قضاییه بهتر است این درخواست اول از طریق رییس دادگستری استان و صورت پذیرد و در صورت قبول از طرف ایشان این درخواست به دیوان عالی کشور ارسال خواهد شد. تفاوت دیگر اعاده دادرسی خاص با اعاده دادرسی عام این است که در اعاده دادرسی عام قضات دیوان فقط رای به تجویز یا عدم تجویز اعاده دادرسی میدهند و خود رسیدگی ماهیتی و شکلی انجام نمیدهند.
اما در اعاده دادرسی موضوع مادهی 477 قضات دیوان پس از قبول اعاده دادرسی خود رسیدگی شکلی و ماهوی میکنند و رای صادر مینمایند که به نظر می رسد قابل انتقاد میباشد چراکه شان قضات دیوان اجل ازین است که نسبت به موضوعی رای صادر نمایند.
فرض کنید دستور موقتی از شورای حل اختلاف صادر شده است که طبق درخواست متقاضی آن آنین دستور موقت خلاف بین شرع صادر شده است و از دیوان عالی کشور تقاضای رسیدگی مجدد نماید که در این صورت شعبه ی دیوان با حضور دو قاضی باید وقت خود را اختصاص به رسیدگی به دستور موقت صادره از شورای حل اختلاف نمایند و نسبت به آن رای نیز صادر کنند.
علی عباسی وکیل پایه یک دادگستری در مشهد
وکیل پروندهای کیفری – وکیل متخصص عفو و درخواست در مشهد – وکیل دعاوی خانواده در مشهد – وکیل دعاوی ملکی و قراردادها – وکیل دعاوی تجاری در مشهد – وکیل در مشهد
معرفی بهترین وکیل در امور حقوقی و قضایی مشهد با دادپویه
تلفن تماس : 09151252710
آدرس ایمیل : info@dadpuyeh.com
بدون دیدگاه